Είδη δασοκομικών εργασιών & υλοτομίας

Άγκιστρο αλουμινίου
Εύχρηστο ελαφρύ άγκιστρο (μόνο 580 g) από ανθεκτικό κράμα αλουμινίου με πλαστική λαβή. Πρόσθετος γάντζος για περισσότερη ασφάλεια στο κράτημα του ξύλου. Για εργονομική μετακίνηση και ανύψωση μικρών κορμών δέντρων και τεμαχίων ξύλου.
Ακονόπετρα
Για ψαλίδια κλαδέματος, ψαλίδια κήπου, ψαλίδια μπορντούρας καθώς και για λεπτομερές ακόνισμα σε δρεπάνια, ξεφλουδιστήρια
και τσεκούρια. Με χονδρόκοκκο και λεπτόκοκκο τμήμα, χρησιμοποιείται με λάδι και με νερό.
Πελέκι δασοκόμου AX 16 S
70 cm, 1.550 g. Πολύ κατάλληλο για εργασίες ξεκλαδίσμα-
τος και ελαφριές εργασίες ρίψης δέντρων, κατάλληλο για
ελαφριές εργασίες σχισίματος. Με λαβή από άσπρη καρυδιά,
με προφυλακτήρα λεπίδας και πλάκα ασφάλισης.
Πλαστική σφήνα υλοτομίας
Από ανθεκτικό πολυαμίδιο με ειδική υφή επιφάνειας και στις δύο πλευρές για εύκολη εισαγωγή. Μήκος 19cm για κορμούς μεσαίας διαμέτρου. Μήκος 23cm για κορμούς μεσαίας και μεγάλης διαμέτρου. Μήκος 25cm με αυξημένη γωνία σφήνας. Πιστοποιημένο από την Επιτροπή Ελέγχου Δασοπονικής Τεχνολογίας.
Πλαστικό πελέκι γενικής χρήσης AX 20 PC
Τσεκούρι σχισίματος με στειλιάρι από πολυαμίδιο ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Εξαιρετικά ελαφρύ, στιβαρό και ανθεκτικό με υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Η κεφαλή αποτελείται από επιστρωμένο χάλυβα C60 με εξαιρετικές ιδιότητες ολίσθησης και είναι άρρηκτα συνδεμένη με το στειλιάρι. 75 cm, 1.950 g. Πολύ κατάλληλο για μεσαίες εργασίες σχισίματος, κατάλληλο για ελαφρές έως βαριές εργασίες ρίψης και σχισίματος
Πλαστικό πελέκι γενικής χρήσης ΑΧ 15 P
Τσεκούρι γενικής χρήσης με στειλιάρι από πολυαμίδιο ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Εξαιρετικά ελαφρά, στιβαρά, ανθεκτικά και με
υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Η κεφαλή αποτελείται από επιστρωμένο χάλυβα C60 με εξαιρετικές ιδιότητες ολίσθησης και είναι άρρηκτα συνδεμένη με το στειλιάρι. 73 cm, 1.450 g. Πολύ κατάλληλο για ξεκλάδισμα και ρίψη μικρών δέντρων, κατάλληλο για ελαφρές έως μέτριες εργασίες σχισίματος.
Πλαστικό τσεκούρι γενικής χρήσης AX 6 P
Πελέκι γενικής χρήσης με στειλιάρι από πολυαμίδιο ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Εξαιρετικά ελαφρά, στιβαρά, ανθεκτικά και με
υψηλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Η κεφαλή αποτελείται από επιστρωμένο χάλυβα C60 με εξαιρετικές ιδιότητες ολίσθησης και είναι άρρηκτα συνδεμένη με το στειλιάρι.37 cm, 640 g. Πολύ κατάλληλο για ξεκλάδισμα, επίσης κατάλληλο για ελαφρές εργασίες σχισίματος, με ενσωματωμένη σαμούτσα στην κόψη.
Στρεπτή σφήνα σχισίματος από αλουμίνιο
920 g. Μέγιστη αποτελεσματικότητα στο σχίσιμο χάρη στο στρεπτό σχήμα. Αιχμή καθοδήγησης και νύχια συγκράτησης για
εξαιρετικά καλό κράτημα σε παγωμένο ξύλο, σφυρηλατημένο για τεράστια σταθερότητα και μικρό βάρος, στρογγυλή επιφάνεια κρούσης.
Σφήνα υλοτομίας και σχισίματος από αλουμίνιο
Από κράμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας. Με στενή κόψη για καλή διείσδυση στο ξύλο. Τρεις τύποι, για κορμούς μικρής, μεσαίας και μεγάλης διαμέτρου. Όλοι οι τύποι με εσοχές συγκράτησης, αιχμή καθοδήγησης και μία λεία πλευρά για εύκολη προσθήκη μιας δεύτερης σφήνας στην τομή.
Σφύρα Σχισίματος AX 30 C
Για διαχωρισμό. Σφύνα με σφυρήλατο κεφάλι με αναστρέψιμη μύτη Πολύ μεγάλο πρόσωπο για ασφαλή οδήγηση αλουμινίου και πλαστικών σφηνών. Κατάλληλο για μεσαίες έως βαριές εργασίες σχισίματος, σχίσιμο κορμοτεμαχίων και βαριάς ξυλείας, καθώς και για κοπή με σφήνα. Με λαβή από ξύλο Φράξο.
Σφύρα Σχισίματος AX 33 CS
Σφύρα με αναστρέψιμη μύτη. Κατάλληλο για μεσαίες έως βαριές εργασίες σχισίματος, και σχίσιμο κορμοτεμαχίων και βαριάς ξυλεία. Με λαβή αγριοκαρυδιάς, μανίκι προστασίας από κρούση και πλάκα ασφάλισης πιστοποιημένη από την εξεταστική επιτροπή δασικής τεχνολογίαςαίες έως βαριές εργασίες σχισίματος, και σχίσιμο κορμοτεμαχίων και βαριάς ξυλεία. Με λαβή αγριοκαρυδιάς, μανίκι προστασίας από κρούση και πλάκα ασφάλισης πιστοποιημένη από την εξεταστική επιτροπή δασικής τεχνολογίας.
Τροχιστικό 3-σε-1
Για ψαλίδια κλαδέματος και ψαλίδια κήπου, τσεκούρια και
πελέκια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για μαχαίρια
και οικιακά ψαλίδια. Εργονομικός σχεδιασμός για απλή
χρήση και επαγγελματικό αποτέλεσμα.